Vaihtoehtoiset pelit

Indie-pelit tuovat mukavasti vaihtelua pelimaailmaan. Nämä vaihtoehtoiset pelit ovat itsenäisten kehittäjien tai pienten ryhmien luomia pelejä, jotka erottuvat muusta massasta innovatiivisuutensa ja oman tyylinsä ansiosta. Koska pelejä tehdään yleensä ilman suurien julkaisijoiden taloudellista tukea ja pienellä budjetilla, grafiikoiden laadussa saattaa näkyä eroja alan jättien peleihin verrattuna. Toisaalta riippumattomuus onkin indie-pelien valttikortti. Kun kehittäjillä on täysin vapaat kädet ja rajalliset resurssit, luovuus on erityisen tärkeässä asemassa. Se näkyy pelien pelattavuudessa, huumorissa ja taiteellisessa itsenäisyydessä. Kun sukellat indie-pelien jännittävään maailmaan, tulet huomaamaan, että kyseessä on ihan oma universumi, josta löytyy loputtomasti aarteita!

Vuoden 2017 kuumimmat indie-pelit

Oletko kyllästynyt kaupallisiin massapeleihin? Indie-pelit tuovat vaihtelua , jos kaipaat hieman rosoisempaa tai erikoisempaa pelikokemusta. Tänään esittelyssä ovat vuoden 2017 kuumimmat uutuudet. Yksi mainittavan arvoinen peli on Torment: Tides of Numenera. Se on jatko-osa vuonna 1999 julkaistulle pelille Planescape: Torment, jota juhlittiin etenkin syvällisen tarinan ja persoonallisten hahmojen takia. Uusi peli jatkaa tätä henkistä perinnettä. Pelaajana pääset tutkimaan tulevaisuudessa sijaitsevaa fantasiamaailmaa taistelussa hirviöitä ja muita vihollisia vastaan. AAA-luokan indie-peliksi ylistetty Hellblade: Senua’s Sacrifice taas on saanut vaikutteita kelttien mytologiasta. Tarinan keskiössä on Senua-nimisen päähenkilön seikkailu maanalaiseen maailmaan, joka näyttää kuvastavan hänen omaa sielunmaisemaansa. Paradise Lost: First Contact lupaa todellisen scifi-seikkailun avaruusolentojen kera. Jos kaipaat lisää jännitystä, Perception voisi olla myös oikea pelivalinta. Siinä Cassie-niminen päähenkilö tutustuu suuren talon kätköihin ja pelottavaan ympäristöön täydessä pimeydessä. Kauhuelokuvaa muistuttava peli saa sykkeen varmasti nousemaan!

Parhaimmissa peleissä yhdistyvät jännitys ja hyvä tarina

Hienojen pelien lista ei lopu vielä tähän. Below vie pelaajaan maanalaiseen labyrinttiin, joka on täynnä salaisuuksia ja vaaroja. Miekan ja jousen avulla pelaajan tulee taistella uhkaavia lepakoita, eläviä luurankoja ja vaarallisia koiria vastaan. Minimalistisesta grafiikasta huolimatta tämä peli näyttää kaikessa vaativuudessaan upealta. Pahaa enteilee myös pelin otsikko Little Nightmares. Tässä pelissä tyttö nimeltä Six on eksynyt vedenalaiseen asemaan. Ulospääsy osoittautuu vaikeaksi, sillä se edellyttää erilaisten tehtävien ratkaisua hirviöiden uhatessa elämää. Juuri tämä sekoitus tekee indie-peleistä niin koukuttavia. Jännittävän juonen lisäksi niissä ei ole säästelty kauhuelementtien suhteen. Jotta oma peliluola olisi täydellinen, kannattaa tietenkin satsata mukavaan tuoliin tai sohvakalustoon. Muuten pidempi pelirupeama saattaa nopeasti muuttua puuduttavaksi. Oikeastaan hyvä istuin onkin pelin kannalta se kaikkein oleellisin. Huonekalut voi tilata helposti netistä , joten peliä ei tarvitse keskeyttää kuin muutamaksi minuutiksi.