Sisusta pelihuone tyylikkäillä tapeteilla

Pelihuoneen ei suinkaan tarvitse olla synkkä ja tylsä luola, vaan muutamilla pienillä muutoksilla – tässä tapauksessa tapetoinnilla – pelihuoneeseen on mahdollista luoda uutta ja mielenkiintoista ilmettä. Parasta tapeteilla sisustamisessa onkin se, että jokainen voi itse valita, millaisilla väreillä tai kuvilla haluaa sisustaa, jolloin pelihuoneestakin saadaan juuri omanlainensa.

Tapetin valinta

Laadukkaita ja helposti asennettavia tapetteja on tänä päivänä onneksi jo todella helppo löytää. Tapetin valinnassa kannattaa käyttää ennen kaikkea apuna omaa silmää, mutta toki kaverin mielipidettä voi kysyä varsinkin silloin, jos itse ei pysty tekemään päätöksiä esimerkiksi kahden eri kuosin väliltä.

Tapetin valinnassa kannattaa siis aloittaa aina kuosin ja värin valinnasta. Tumma tapetti on varmasti monen ensimmäinen valinta pelihuoneeseen, mutta myös vaaleat tapetit käyvät erinomaisesti pelihuoneeseen, sillä ne auttavat heijastamaan näytön valoa paremmin, jolloin huone myös tuntuu valoisammalta. Ylimääräinen valo auttaa esimerkiksi silmiä jaksamaan pelaamisen aikana paremmin, sillä pimeässä huoneessa kirkkaan näytön tuijottaminen pitkiä aikoja voi alkaa väsyttää silmiä.

Värin ja kuvion kuvitteleminen omalle seinälle voi kuitenkin tuoda tapetin valitsemiseen omat haasteensa. Tällöin tapetista kannattaa ehdottomasti tilata pieni mallikappale, jonka avulla tapettia on helpompi mallata pelihuoneen seinälle. Mikä parasta, Kotitapetin verkkokaupasta on mahdollista tilata tavallista suurempi mallikappale, jolloin tapetin hahmottaminen pelihuoneen seinälle on huomattavasti helpompaa.

On hyvä pitää mielessä, että tapetin väri on seinällä yleensä 10–15 prosenttia tummempi. Jos siis epäröit vaaleamman ja tummemman värin välillä, tällöin kannattaa luonnollisesti valita hieman vaaleampi tapetti, koska väri tulee näyttämään seinällä hieman tummemmalta. Hait sitten pelihuoneeseen millaista tunnelmaa tahansa, moneen tarkoitukseen soveltuva Boråstapeter-tapetti on äärimmäisen monipuolinen ja luotettava valinta.

Millainen tapetti Boråstapeter on?

Boråstapeter on tunnettu pohjoismainen tapettien valmistaja. Merkin perustajan, Waldemar Andrén, ajatuksena oli tarjota tapetteja, joiden ansiosta jokaisella ruotsalaisella olisi varaa luoda kauniimpi koti itselleen. Ajan saatossa tämä ajatus on levinnyt myös muualle Pohjoismaihin, Suomi mukaan lukien.

Kotitapetti-verkkokaupasta löydät juuri täydellisen sopivat Boråstapeter-tapetit myös pelihuoneen sisustamiseen. Valikoima kattaa sekä klassiset tapettikuosit että modernimmat värimaailmat ja kuviot. Yksiväriset tapetit ovat aina turvallinen valinta, mutta jos haluat leikitellä erilaisilla kuvioilla tai kuoseilla, löydät Kotitapetin valikoimasta myös rohkeampia tapetteja pelihuoneen sisustamiseen – tietysti jokaiselle budjetilla sopivana.

Boråstapeter-tapetti on myös äärimmäisen helppo asentaa paikoilleen, sillä suurin osa tapeteista on valmistettu pääasiassa kestävästä ja laadukkaasta kuitukankaasta. Vaikka et olisikaan koskaan aikaisemmin asentanut tapetteja, voit yhtä hyvin tehdä sen itse – Kotitapetin verkkosivuilta löydät ilmaisen ja kätevän DIY-oppaan, joka neuvoo sinua askel askeleelta tapetin asentamisessa. Voit pyytää myös kaveria tai perheenjäsentä apuun tapetin asennukseen, sillä varsinkin suurelle pinta-alalle asennettaessa tapettia kannattaa olla käsittelemässä ainakin kaksi ihmistä.

Boråstapeter – ekologinen ja turvallinen valinta pelihuoneen seinälle

Kun sisustat pelihuoneesi Boråstapeter-tapetilla, olet mukana tukemassa pohjoismaista tuotantoa, sillä kaikki Boråstapeter-merkin tapetit valmistetaan yrityksen omassa tehtaassa – Ruotsissa sijaitsevassa Boråsissa, josta myös tapetin nimi juontuu. Lisäksi Boråstapeter on ekologinen valinta, sillä tapetit valmistetaan sertifioiduista ja ympäristöystävällisistä materiaaleista. Tapetin värit painetaan vesiliukoisilla väreillä, jotka eivät sisällä ihmiselle tai ympäristölle vaarallisia myrkkyjä tai liuottimia.

Koska yritys sijaitsee Ruotsissa, ei tuotteiden kuljetusmatkakaan ole valtavan pitkä, jolloin myös tilauksesi hiilijalanjälki pysyy tavallista pienempänä. Lisäksi kaikki valmistuksesta yli jääneet materiaalit kierrätetään uuteen käyttöön. Kyseessä on siis kaiken kaikkiaan äärimmäisen turvallinen ja ekologinen valinta, jolla saat pelihuoneeseen uutta ilmettä pienellä vaivalla.