Kaikkien aikojen suosituin pelisarja

 

Donkey Kong julkaistiin vuonna 1981, pelissä sankarin täytyi pelastaa neito pulasta. Alunperin sankarin nimi oli Mr. Video, sittemmin Jumpman, mutta lopulta nimeksi vakiintui Donkey Kong Jr. pelissä Mario (joka on muuten tähän päivään mennessä ainoa peli , jossa Mario on tarinan konna). Sittemmin Mario on esiintynyt yli 200:ssa eri pelissä, ja näitä pelejä on myyty yhteensä yli puoli miljardia kappaletta, tehden Mariosta kaikkien aikojen suosituimman pelisarjan päähenkilön.

Marion ensimmäinen oma peli oli Mario’s Cement Factory, joka julkaistiin vuonna 1983, jo samana vuonna julkaistiin Mario Bros., jossa esitellään Marion pikkuveli Luigi. Pelissä Mario on italian-amerikkalainen putkimies, jonka tehtävänä on yhdessä Luigin kanssa hävittää hirviöt, jotka tulevat New Yorkin viemäreistä. Pelin mekaniikka on hyvin yksinkertainen, ja tehtävänä on lähinnä juosta ja hyppiä samalla tuhoten vihollisia. Myöhemmin Mario esiintyy lähes kaikentyyppisissä peleissä.

Marion suosio hahmona on myös mahdollistanut Mario tavaramerkin laajentamisen muihin medioihin kuin videopeleihin. Mario on esiintynyt useissa televisiosarjoissa, niin sivuhahmona, kuin päähenkilönäkin. Filmi Super Mario Bros. jossa Bob Hoskins esiintyi Mariona, oli suuri floppi. Filmin budjetti oli 48 miljoonaa, ja se tuotti vain hieman vajaa 21 miljoonaa.