Hanki ammattilaispelaajan välineet

Ammattimainen videopelien pelaaminen on ollut viime aikoina paljon otsikoissa. Se ei ole enää “nykyajan nuorten” hömpötystä, vaan siitä on tullut ihan varteenotettava urheilun muoto. Se ei ehkä ole vielä samalla tasolla esimerkiksi jalkapallon suosion kanssa, mutta e-sportsista on pikkuhiljaa tulossa yksi maailman nopeimmin kasvavista ja suurimmista urheilulajeista.

Monet parhaimpiin pelaajiin kuuluvat e-sportsin kirkkaimmat tähdet tienaavat jo jopa miljoonia vuosittain taitojensa avulla, joten jos on lahjakas pelaamaan jotain tiettyä FPS-peliä tai MOBA-peliä niin silloin voi alkaa miettiä, riittäisikö oma taso ammattimaiseen pelaamiseen.

Hanki kunnolliset varusteet pelaamiseen

Jos aikoo pyrkiä ammattimaiseksi pelaajaksi, niin silloin on hyvä olla oikeanlaiset välineet, koska pelaamiseen vaikuttaa moni asia, ja jos on esimerkiksi hidas kone, tai pelkät nappikuulokkeet ja langaton 10 vuotta vanha hiiri, niin voi miettiä olisiko aika uusia joitain välineitä.

Yksi tärkeimmistä välineistä ovat kuulokkeet. Kun on hyvät kuulokkeet, niin silloin myös kuulee pelin äänet paremmin, ja äänillä todellakin on merkitystä. Esimerkiksi jos tarvitsee kuulla askeleita tai muuta sellaista, niin olisi hyvä olla vaikkapa vastamelukuulokkeet. Niiden avulla kuulee joka pienen suhauksen pelissä, ja jo pelkästään se voi nostaa tasoa huomattavasti.

Hyviä välineitä pelaamiseen löytyy monilta nettisivuilta, kuten esimerkiksi sivulta https://www.tekniikkaosat.fi/ voi löytää juuri niitä pelaamiseen sopivia vastamelukuulokkeita.

Myös muut välineet merkitsevät, kuten esimerkiksi jos näppäimistö alkaa olla aikansa nähnyt, ja siinä on suuri vasteaika, niin voi miettiä olisiko aika siirtyä vaikka mekaaniseen näppäimistöön, jotka ovat hyvin suosittuja pelaajien keskuudessa, ja joiden painallukset ovat hyvin nopeita sekä jämäköitä.

Tietokone on ehkä se kaikista tärkein laite, kuten arvata saattaa. Jos tietokone on hidas, niin silloin myös pelaaminen on hidasta, ja ammatiksi pelaaminen saattaa jäädä vain haaveeksi. Varmista siis, että kone on riittävän nopea, niin silloin myös pelaaminenkin sujuu yllättävästi paremmin.

Vinkki: kokoa oma tietokoneesi komponenteista, niin säästät siinä paljon rahaa, ja sinun ei tarvitse maksaa pelkästä kokoamisesta ja käyttöjärjestelmän asennuksesta yritykselle ylimääräistä rahaa. Voit myös ottaa vanhasta koneesta osia talteen, kuten esimerkiksi koneen kotelon sekä cd-levy aseman.

Mitä ammatiksi pelaaminen vaatii

Ammatiksi pelaaminen ei kuitenkaan ole todellakaan helppoa, ja vaikka olisi huippuluokan vehkeet ja välineet käytössä, niin se ei silti tarkoita sitä, että olisi tarpeeksi hyvä päästäkseen pelaamaan maailman parhaiden pelaajien kanssa.

Se vaatii todella paljon aikaa sekä harjoittelua, ja todella kylmiä hermoja, sillä kun pelaa 8–12 tuntia päivässä, niin se voi alkaa jo rasittamaan kehoa fyysisesti sekä psyykkisesti.

Jos on kuitenkin lahjoja tietyissä videopeleissä, ja unelma olisi päästä pelaamaan isoille areenoille maailman parhaiden kanssa, niin nykyaikana se on hyvinkin mahdollista, ja sillä voi myös päästä tienaamaan.

Jos siis aiot ammattilaispelaajaksi, niin laita välineet kuntoon, mieli kuntoon, sekä asenne kuntoon, niin mikä vain voi olla mahdollista.